Rutes

Mapa de la ruta Diving

Embarcament a l'Alguer

Salpant des de l’Alguer, fent ruta cap al nord, durant la primera milla de navegació ens deixem sorprendre per l’imponent escenari dels penya-segats amb vistes al mar de Capo Caccia.

Aquest encisador racó de Sardenya està considerat un dels santuaris de mar més majestuosos i un dels més important indrets naturalístics, com també l’ impressionant atractiu del seu món submarí.

La singularitat d’aquests indrets ve determinada per la presència d’incomptable coves cobertes d’una densa flora de parazoanthus i de leptosamnia, mentre que a les zones més fosques hi neixen fantàstiques ramificacions d’un corall vermell preciós, i un enorme cerianthus, com també una gran varietat de peixos i mariscs que completen aquest hàbitat tan peculiar en un entorn increïble. Algunes coves no són gaire exigents, com entrades amples i gras passadissos, d’altres tenen túnels llargs de certa dificultat que només poden ser visitats pels bussejadors experimentats.

Un cop deixem enrere Punta Falcone, s’arriba a l’Isola dell’Asinara: els colors i la transparència de les seves aigües són espectaculars, a l’alçada dels més bells llocs tropicals. L’illa, famosa que haver acollit una presó d’alta seguretat, es va convertir en parc nacional el 1977. El llarg aïllament ha facilitat la conservació d’algunes zones pràcticament verges, fet que ha convertit l’illa en un paratge d’un valor incalculable.

El busseig és l’activitat que, més que qualsevol altra, pot fer gaudir i apreciar la integritat i els paisatges submergits de l’illa. La gran varietat de paisatges submergits que podem trobar a l’illa es deuen a la presència dels penya-segats de la costa occidental, mentre que a la costa oriental podem trobar grans badies i petites platges que donen lloc a uns recorreguts encantadors i ideals tan per a bussejadors com per als aficionats a l’snorkeling.

A una profunditat poc restrictiva per a principiants és fàcil trobar barracudes, déntols, meros, i corballs que tot ho veuen amagats als seus caus.

Més al nord l'Illa Asinara, un parc natural per descobrir per sota de l'aigua i sobre terra ferma. Increïble el panorama que es pot admirar fondejant al davant de la Platja de la Pelosa a prop de Stintino.

Embarcament a Cannigione

Un grup de boniques illes de granit al racó més bonic del Mediterrani: es tracta de l’arxipèlag de la Maddalena.

Salpant des de Cannigione i tot navegant cap al nord trobarem Caprera, ubicació de la última casa i de la tomba de Giuseppe Garibaldi, La Maddalena i, en general, Spargi.

La geomorfologia del territori es caracteritza per la presència de roques de granit amb formes excessivament castigades per l’erosió eòlica i marina que constitueixen un excel•lent monument natural.

Aquest estrany bocí de Mediterrani ens regala, des dels primers metres de profunditat , una explosió de vida i colors únics al seu gènere: meros tímids treuren el cap rere les gorgònies i les praderies de Parazoanthus. El tipus de busseig es composa de parets de roca que s’alcen des de les profunditats del mar que envolta les illes.

Hande

Un cop passades les Bocche di Bonifacio, entre Sardenya i Còrcega, trobem una gran multitud d’illes grans i petites que constitueixen un arxipèlag protegit únic. Des de fa molts anys son una reserva natural que atreu els aficionats al busseig. Una de les immersions que no et pots perdre és la Merou Ville (La ciutat dels meros).

Hande

Les parets de roca estan recobertes de gorgònies roges i d’esponges a una profunditat màxima de 20 metres: un cop arribats al fons, desenes de meros s’apropen encuriosits i ens ofereixen la possibilitat de fer unes fotos esplèndides! Seguint navegant cap al nord ens submergirem a la Isola del Toro: inoblidables canons subaquàtics i d’una riquesa excepcional.

Ens preparem per a l’arribada a Bonifacio, potser el port més bonic del Mediterrani amb un centre històric d’un interès absolut.

El retorn ens reserva encara unes magnífiques sorpreses com l’arribada al Porto della Madonna, entre les illes de Razzioli, Santa Maria i Budello: platges, roques de formes estranyes, fons plens de vida, i aigües que van del color turquesa fins al maragda.